Overbruggingskrediet

Je hebt een nieuwe, grotere woning of appartement op het oog maar je huidige woonst is nog niet verkocht? Als je hier écht van overtuigd bent en deze niet aan je wil laten voorbij gaan, kan je een overbruggingskrediet aanvragen. Op die manier kan je toch je droomwoning aankopen zonder dat je huidige woning al verkocht is. 

Hoe gaat het in zijn werk?

Je wilt je huidige woning verkopen en een nieuwe woning kopen? Heel vaak is dat financieel niet meteen haalbaar. Dan is een overbruggingskrediet interessant. Een overbruggingskrediet dient om de periode tussen het tekenen van de nieuwe koopovereenkomst en de verkoop van je huidige woning. Het bedrag dat je nog mist om de nieuwe woning aan te kopen zonder je huidige woning verkocht is, wordt dan voorgeschoten.

Voorbeeld:

Je hebt een eengezinswoning en wil deze verkopen. Het huis wordt geschat op €279.000. De nieuwe woning die je op het oog hebt, staat te koop voor €345.000. Om deze te kunnen aankopen, zou je eerst je huidige woning moeten verkopen. Dit wil zeggen dat je een overbruggingskrediet aangaat voor het openstaande bedrag van de hypotheek van je huidige woning. Stel dus dat je nog €150.000 dient af te betalen, dan is dit het bedrag van je overbruggingskrediet. Voor de overige €66.000 sluit je een nieuwe hypotheek af.

Maandelijkse aflossing

Bij een hypotheek heb je de keuze tussen een variabele of een vaste rentevoet. Bij een overbruggingskrediet heb je dat niet en ben je altijd gebonden aan een vaste rentevoet. Je kan het overbruggingskrediet maandelijks afbetalen. Hier betaal je dus maandelijks de intresten af op het geleende bedrag. Een andere optie is om maandelijks geen intresten te betalen tijdens de duur van de overbrugging (max. 24 maanden). Je lost dan het kapitaal samen met de intresten af van zodra je huidige woning verkocht is.

Hoe kunnen wij je helpen?

Bij KredietAnalyse kan je terecht voor een lening die bij je doelen past. Of het nu gaat over de voordeligste lening voor je droomhuis of -wagen, een financiering voor cosmetische chirurgie of een investeringskrediet. Wij zijn er voor je en halen steeds het onderste uit de kan om jouw droom waar te maken.

Wacht niet langer. Vraag nu de berekening van je overbruggingskrediet aan

Wil je graag een op maat gemaakte simulatie ontvangen? Klik dan hier.

Kom je liever meteen langs? Maak dan nu een afspraak!

Brochure kredietanalyse genk kredieten en lenigen aanvragen

Een lening aanvragen maar je weet niet waar te beginnen?

Lees in  onze gratis brochure hoe wij je helpen aan de juiste lening om je droom te  realiseren.

Persoonlijke lening

Onverwachte kosten waar je een extraatje voor nodig hebt om deze te kunnen betalen? Of wens je een duwtje in de rug om een financieel moeilijke periode te overbruggen? Dan is een persoonlijke lening waar je naar op zoek bent. Bovendien kan je het geld dat je via een persoonlijke lening leent, overal voor gebruiken.

Woning lening

Droom je van een knus appartementje, een moderne woning of een stuk grond waar je jouw stukje toekomst op kan bouwen? Laat je dan door de experten van KredietAnalyse begeleiden. Ook kan je bij ons terecht voor een herfinanciering van jouw hypothecaire lening, een overbruggingskrediet, een groene lening of een financiering voor renovatiewerken.

Zakelijke lening

Wil je een zaak uit de grond stampen maar heb je hier onvoldoende financiële middelen voor? Ook als je wil investeren in een bedrijf kan je in aanmerking komen voor een zakelijke lening. We zien jouw zakelijke dromen graag in vervulling gaan en bekijken samen met jou welke mogelijkheden er zijn. Je mag steeds rekenen op professioneel advies.

Over ons

Bij KredietAnalyse staat een persoonlijke aanpak centraal. Samen bekijken we waar jij naartoe wil en welke doelen je wil bereiken. Je mag rekenen op experten die jou op de eerste plaats zetten. Voor jou halen we het onderste uit de kan! Of het nu gaat over de voordeligste lening voor je droomhuis of -wagen, een financiering voor cosmetische chirurgie of een investeringskrediet. Niets is te gek en we gaan steeds voor de beste uitkomst. We luisteren, helpen en ondersteunen je ten alle tijde.

Jouw KredietExpert is jouw partner in crime. Hij staat je steeds met raad en daad bij met professioneel advies op maat van jouw doelen. Kan je niet wachten en wil je graag zelf een simulatie maken? Dat kan. Kies wat je wil simuleren en ga meteen aan de slag!