Echtscheiding lening

Zit je met een echtscheiding en zijn er bezittingen die verdeeld moeten worden? Of wil je het huis houden en dus de andere partij uitkopen? Onze KredietExperts staan voor je klaar om je hiermee te helpen.

Huis uitkopen: bereken de uitkoopsom

Als je beslist om de woning te houden en je partner uit te kopen, moet je je ex een uitkoopsom betalen. Bij de berekening komen drie parameters kijken:
  1. Waarde van de woning: Stel een onafhankelijke schatter aan voor een objectieve waardebepaling. Dat vormt de basis om de uitkoopsom te bepalen. Tip: vertrouw beter niet op online simulatietools. Die geven louter een indicatie en wijken soms flink af van de realistische waarde. ‍
  2. Resterend saldo hypotheeklening: Is je woonkrediet nog niet afbetaald? Vraag dan bij je bank na hoeveel het verschuldigde saldo bedraagt. ‍
  3. Eigen inbreng: Als je bij de aankoop van de woning eigen middelen hebt ingebracht, kun je die in principe recupereren. Om discussie te vermijden, breng je het best bewijs aan voor je eigen inbreng.

Voorbeeld uitkoopsom

Waarde van de woning: € 300.000
Resterende hypotheek: € 80.000
Te verdelen saldo: € 300.000 – € 80.000 = € 220.000
Uitkoopsom: € 110.000 (helft van te verdelen saldo

Nieuwe hypotheeklening

Je weet nu hoeveel de uitkoopsom bedraagt en wat het resterende saldo van de hypotheek is. Voor die twee bedragen samen ga je een nieuwe hypotheeklening aan. Kredietanalyse werkt samen met een breed gamma banken. Bij ons ben je dus zeker van een gunstige rentevoet. Vraag je simulatie aan.

Leningen samenvoegen

Hypothecair krediet, autolening, beleggingsportefeuille, creditcardafbetalingen … je raakt al snel het overzicht kwijt van al je leningen. Bovendien zetten ze je budget onder druk. De oplossing? Leningen samenvoegen. Zo krijg je een helder inzicht in wat je nog moet afbetalen én verklein je de totale financiële last. Dat betekent meer ademruimte voor je nieuwe start en minder administratieve kopzorgen.

Je koopkracht verbeteren door je leningen te groeperen? Bespreek de mogelijkheden met onze financiële experten.

Brochure kredietanalyse genk kredieten en lenigen aanvragen

Een lening aanvragen maar je weet niet waar te beginnen?

Lees in  onze gratis brochure hoe wij je helpen aan de juiste lening om je droom te  realiseren.

Persoonlijke lening

Onverwachte kosten waar je een extraatje voor nodig hebt om deze te kunnen betalen? Of wens je een duwtje in de rug om een financieel moeilijke periode te overbruggen? Dan is een persoonlijke lening waar je naar op zoek bent. Bovendien kan je het geld dat je via een persoonlijke lening leent, overal voor gebruiken.

Woning lening

Droom je van een knus appartementje, een moderne woning of een stuk grond waar je jouw stukje toekomst op kan bouwen? Laat je dan door de experten van KredietAnalyse begeleiden. Ook kan je bij ons terecht voor een herfinanciering van jouw hypothecaire lening, een overbruggingskrediet, een groene lening of een financiering voor renovatiewerken.

Zakelijke lening

Wil je een zaak uit de grond stampen maar heb je hier onvoldoende financiële middelen voor? Ook als je wil investeren in een bedrijf kan je in aanmerking komen voor een zakelijke lening. We zien jouw zakelijke dromen graag in vervulling gaan en bekijken samen met jou welke mogelijkheden er zijn. Je mag steeds rekenen op professioneel advies.

Over ons

Bij KredietAnalyse staat een persoonlijke aanpak centraal. Samen bekijken we waar jij naartoe wil en welke doelen je wil bereiken. Je mag rekenen op experten die jou op de eerste plaats zetten. Voor jou halen we het onderste uit de kan! Of het nu gaat over de voordeligste lening voor je droomhuis of -wagen, een financiering voor cosmetische chirurgie of een investeringskrediet. Niets is te gek en we gaan steeds voor de beste uitkomst. We luisteren, helpen en ondersteunen je ten alle tijde.

Jouw KredietExpert is jouw partner in crime. Hij staat je steeds met raad en daad bij met professioneel advies op maat van jouw doelen. Kan je niet wachten en wil je graag zelf een simulatie maken? Dat kan. Kies wat je wil simuleren en ga meteen aan de slag!