Bulletkrediet

Ben je een zelfstandige ondernemer en heb je een vennootschap? In het geval je je huidige woonst wenst te renoveren, een nieuwe woning of tweede verblijf wil aankopen, is een bulletkrediet de meest voordelige lening voor jou.

Wat houdt een bulletkrediet in?

Met een vastgoedfinanciering heb je de mogelijkheid om vastgoed te kopen, jouw woning te renoveren of zelfs een buitenverblijf aan te kopen met jouw vennootschap. Het allergrootste voordeel is dat dit fiscaal aftrekbaar is.

Hoe werkt het?

Aan jouw pensioenverzekeringcontract(en) wordt er in dit geval een alternatieve vorm van vastgoedfinanciering gekoppeld, namelijk een bullet krediet. Dit wordt ook wel eens een reconstitutielening genoemd waarbij je gedurende de duur van het contract enkel de interesten privé betaalt en je vennootschap de grootste kost draagt. 

Om kapitaal op te bouwen, steek je maandelijks een bedrag in je VAPZ, IPT of andere spaarplannen. Het voordeel hier is dat deze fiscaal aftrekbaar zijn. Via deze vorm van vermogensopbouw geef je jezelf de mogelijkheid én de vrijheid om aan de hand van deze plannen privévastgoed aan te kopen met jouw vennootschap. 

Welke voordelen zijn er?

  • Omdat je de interesten privé betaalt, mag je dus ook privé aankopen. Je kan gebruik maken van een vastgoedfinanciering voor het renoveren van jouw keuken, het plaatsen van een zwembad,…
  • Het bedrag dat je via jouw IPT spaart, is voor jouw vennootschap 100% aftrekbaar als kost. Het geld is onbelastbaar en dit is dus fiscaal zeer interessant.
  • Je kan 70% van het gespaarde kapitaal vervroegd opvragen om privéaankopen te doen die betrekking hebben tot vastgoed. Hieronder verstaan we: het aankopen van vastgoed, een tweede woning, een buitenverblijf, renovaties,…
  • Bovendien hoef je voor een vastgoedfinanciering geen beroep te doen op een bank. Ook komen er geen notariskosten bij kijken.

Wat is het verschil tussen een klassieke hypotheek en een bulletkrediet?

Om het verschil tussen een klassieke hypotheek en een bulletkrediet duidelijk 

te maken, gebruiken de volgende casus als voorbeeld:

Bij het aankopen van een woning van 250.000 op 25 jaar met een gewone hypotheek:

rente van 3.8% = €1244,21 maandelijks

Bij het aankopen van een woning van 250.000 op 25 jaar met een bulletkrediet:

3.8% interesten 135002/300 maanden = €505 interesten/ maand (privé)

en €778 sparen via IPT (via vennootschap)

Hier kan je duidelijk zien dat de vennootschap de grootste kost draagt

Weetje: Je mag het pand ook verhuren. Dit heeft als voordeel dat je de interesten met het inkomen van de huur kan betalen. Ook geef je jezelf hiermee de mogelijkheid om de lening sneller af te lossen.

Vraag nu de berekening van je hypothecaire lening aan

Bij KredietAnalyse kan je terecht voor een lening die bij je doelen past. Of het nu gaat over de voordeligste lening voor je droomhuis of -wagen, een financiering voor cosmetische chirurgie of een investeringskrediet. Wij zijn er voor je en halen steeds het onderste uit de kan om jouw droom waar te maken.

Wil je graag een op maat gemaakte simulatie ontvangen? Klik dan hier.

Kom je liever meteen langs? Maak dan nu een afspraak!

Brochure kredietanalyse genk kredieten en lenigen aanvragen

Een lening aanvragen maar je weet niet waar te beginnen?

Lees in  onze gratis brochure hoe wij je helpen aan de juiste lening om je droom te  realiseren.

Persoonlijke lening

Onverwachte kosten waar je een extraatje voor nodig hebt om deze te kunnen betalen? Of wens je een duwtje in de rug om een financieel moeilijke periode te overbruggen? Dan is een persoonlijke lening waar je naar op zoek bent. Bovendien kan je het geld dat je via een persoonlijke lening leent, overal voor gebruiken.

Woning lening

Droom je van een knus appartementje, een moderne woning of een stuk grond waar je jouw stukje toekomst op kan bouwen? Laat je dan door de experten van KredietAnalyse begeleiden. Ook kan je bij ons terecht voor een herfinanciering van jouw hypothecaire lening, een overbruggingskrediet, een groene lening of een financiering voor renovatiewerken.

Zakelijke lening

Wil je een zaak uit de grond stampen maar heb je hier onvoldoende financiële middelen voor? Ook als je wil investeren in een bedrijf kan je in aanmerking komen voor een zakelijke lening. We zien jouw zakelijke dromen graag in vervulling gaan en bekijken samen met jou welke mogelijkheden er zijn. Je mag steeds rekenen op professioneel advies.

Over ons

Bij KredietAnalyse staat een persoonlijke aanpak centraal. Samen bekijken we waar jij naartoe wil en welke doelen je wil bereiken. Je mag rekenen op experten die jou op de eerste plaats zetten. Voor jou halen we het onderste uit de kan! Of het nu gaat over de voordeligste lening voor je droomhuis of -wagen, een financiering voor cosmetische chirurgie of een investeringskrediet. Niets is te gek en we gaan steeds voor de beste uitkomst. We luisteren, helpen en ondersteunen je ten alle tijde.

Jouw KredietExpert is jouw partner in crime. Hij staat je steeds met raad en daad bij met professioneel advies op maat van jouw doelen. Kan je niet wachten en wil je graag zelf een simulatie maken? Dat kan. Kies wat je wil simuleren en ga meteen aan de slag!