FAQ Ondertekenen contract

Op deze pagina zie je een aantal vragen die onze klanten ons vaak stellen in verband met het ondertekenen van krediet contracten. Heb jij een vraag en vind je op deze pagina geen antwoord? Twijfel dan niet om ons te contacteren.

Ondertekenen contract

Ja, je hebt het recht op een termijn van 14 dagen te tellen vanaf de ondertekening van het contract om het te annuleren. Om dit te doen, stuur je een aangetekende brief naar de kredietgever. Je zal dan wel het ontvangen geld moeten terugbetalen en rente moeten betalen voor de periode waarin je over het geld beschikte. Let op: als je het krediet gebruikt voor een verkoop op afbetaling, zal de ontbinding van de financieringsovereenkomst ook automatisch de verkoopovereenkomst ontbinden. In dat geval moet je het goed ook teruggeven aan de verkoper.

Nee, dat is nooit verplicht, maar het kan wel invloed hebben op de toegestane rente. Je bent echter altijd vrij om de verzekeringsmaatschappij en het type verzekering te kiezen dat je wilt. Een verzekering kan wel aanbevolen zijn als je je familie wilt beschermen tegen de financië